Restylane Skinbooster

Restylane Skinbooster är en unik behandling som återfuktar huden på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger en naturlig lyster.

Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne som finns i alla levande organismer och som har en unik förmåga att binda vatten.

Restylane Skinbooster består av en speciellt utformad hyaluronsyra som stannar länge i kroppen till skillnad mot kroppens egen hyaluronsyra.  Restylane Skinbooster injiceras i mikro-doser under huden där det drar åt sig vatten och ger långvarig djup återfuktning.

Behandlingsprogram
Ett typiskt behandlingsprogram med Restylane Skinbooster består av tre initiala behandlingar med 2 till 4 veckors mellanrum. Efter en sådan 3-stegsbehandling är rekommendationen att man underhåller med en behandling var 6:e månad.

Vetenskapligt bevisande resultat
Restylane Skinbooster har påvisats i ett flertal kliniska studier. Resultaten börjar synas redan efter den första behandlingen men det är främst efter dent inledande 3-behandling-programmet, som man i studierna sett en signifikant förbättring av hudens elasticitet och hudens struktur.

Rekommenderade behandlingsområden

▪   Ansikte

▪   Läppar

▪   Dekolletaget och halsen

▪   Händer

▪   Acne ärr

Hur Restylane Skinbooster fungerar

Medan många skönhetsprodukter och behandlingar tenderar att skämma bort huden på ytan, arbetar Restylane Skinbooster med att förbättra hudens kvalitet inifrån.

Djup återfuktning
Med tiden förändras hudens egenskaper, kollagen och elastiska fibrer försvinner och fördelningen och funktionen hos kroppens egen hyaluronsyra förändras. Hyaluronsyrans viktigaste funktion är att binda vatten och i takt med att den förändras så blir huden torrare, tunnare och mindre elastisk. 
I motsats till hudcremer som man lägger på hudens yta så arbetar Restylane Skinbooster inifrån och ut.

Genom att injicera hyalyronsyra precis under hudytan återställer Restylane Skinbooster fuktbalansen och förbättrar hudens struktur, fasthet, elasticitet samt ger lyster.

Enkelt förklarat så får huden en boost av fukt och ny energi. 
Restylane Skinbooster kan användas, inte bara för att generellt förbättra hudens kvalitet i ansiktet, utan också för att förbättra utsatta och känsliga områden som hals, dekolletage, händer, knän så väl som partier med ärr/akne ärr.

Restylane Skinbooster återskapar inte bara fukt och balans i huden, den ger också huden möjligheten att långsamt stärkas och bli fastare. Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne som har en unik förmåga att binda vatten.

Lär känna din hud

Vi kommer alla att uppleva hur hudens egenskaper förändras, på grund av ultraviolett strålning (UV-strålning) från solen såväl som förändringar orsakade av tidens tand. Restylane kan hjälpa genom att fylla ut rynkor, återskapa förlorad volym och förbättra hudens struktur.

Kunskap om din hud kan vara till en god hjälp vid planeringen av hur du kan förhöja ditt utseende. Huden är människans största organ och har flera viktiga funktioner. Huden ger oss inte enbart utseende och form, den har också andra viktiga funktioner som att skydda kroppen från omgivningen, förhindra stora vätskeförluster och att skydda kroppen mot infektioner.

Förhindra hudens åldrande
När vi åldras förändras hudens egenskaper. Kollagen och elastiska fibrer bryts ned och kvalitén på kroppens egen hyaluronsyra sjunker. Detta leder till minskad smidighet, större strävhet och torrhet hos huden. Detta beror dels på inneboende faktorer som svårligen låter sig ändras, som vår individuella genetiska kod och den biologiska klockan. Men det finns yttre livsstilsfaktorer som vi alla i viss mån kan ta kontroll över för att hejda hudens åldrande.

Hudskador av UV-strålning
Rökning, alkoholintag, överdrivet solande och stress kan öka takten på den biologiska klockan. Men av alla dessa föråldrande faktorer är skador orsakade av UV-strålning det största hotet. Faktum är att UV-strålning tros vara den störst bidragande orsaken till hudens åldrande. Utan solskador skulle vi antagligen inte bli rynkiga förrän vi fyllt 80 år.

Restylane kan inte vrida klockan tillbaka. Men Restylane kan återställa hudens fuktbalans och förbättra hudens struktur och elasticitet samt fylla ut rynkor och veck och återskapa volym och konturer.