Lär känna din hud

När vi åldras blir huden allt strävare och torrare. Behandlingar med Restylane kan vara ett bra alternativ för att återställa fuktbalansen i huden eller släta ut rynkor och veck.

När du planerar att förbättra huden eller förhöja ditt utseende kan kunskap om hur huden förändras med ökande ålder vara en god hjälp. Huden är människans största organ och har flera viktiga funktioner. Huden ger oss inte enbart utseende och form, den har också andra viktiga funktioner; som att skydda kroppen från omgivningen, förhindra stora vätskeförluster och att skydda kroppen mot infektioner.

Mäns hud

Mäns hud är generellt tjockare, har mindre underhudsfett och mer kollagen än kvinnors. Medan kvinnors hud tenderar att förändras vid viktiga skeden som barnafödande eller i klimakteriet, åldras mäns hud linjärt över tiden.

Detta leder till minskad smidighet, större strävhet och torrhet hos huden. Kollagen och elastiska fibrer bryts ned och kvalitén på kroppens egen hyaluronsyra sjunker.

Förbättra hudens egenskaper

Hastigheten på hudens åldrande beror på inneboende faktorer som vår genetiska kod och den biologiska klockan, men också på yttre faktorer som vi i viss mån kan ha kontroll över.

Det är väl känt att rökning och alkohol, solskador och stress allihop kan öka takten på den biologiska klockan. För huden är solskador genom ultraviolett strålning det största hotet.

Även om Restylane inte kan vrida klockan tillbaka så kan hudens egenskaper förbättras genom att återställa fuktbalansen samt släta ut rynkor och markera ansiktets konturer.